Verandermanagement in de gezondheidszorg

… Meer dan 70% van de innovatieprojecten in organisaties leveren teleurstellende resultaten. Projecten slagen niet op tijd, niet binnen budget, of falen zelfs compleet. Ook in de gezondheidszorg. Dit percentage is zelfs hoger als het gaat om ICT technologie…

– John Kotter, Harvard Business School

I n de zorgsector worden grote investeringen gedaan voor het realiseren van veranderingen: Van het ontwikkelen en verspreiden van innovaties tot het realiseren van nieuwe manieren van werken. Gaat u in uw ziekenhuis aan de slag met een nieuw EPD? Gaat u als zorggroep een nieuwe zorgstandaard implementeren? Smeedt u nieuwe samenwerkingsverbanden met externe partners? Of wellicht gaat u aan de slag met nieuwe manieren van werken?
Helaas blijkt dat veel initiatieven niet slagen, omdat de impact van de verandering op de organisatie en personen wordt onderschat.  Onderzoek aan de Harvard Business School heeft zelfs aangetoond dat tot 70% van de initiatieven tot verandering in organisaties tot teleurstellende resultaten leidt, of zelfs volledig faalt. Dit percentage is nog hoger als er sprake is van invoering van nieuwe ICT technologie. Goed verandermanagement is dus noodzakelijk.
Organisaties die echt willen veranderen kunnen hun investeringen in innovatie beter later renderen. Het risico op falen kan aanzienlijk worden verkleind. Daarvoor is wel begrip nodig van de processen waar organisaties en personen doorheen moeten voor succesvolle verandering. Juist die impact op personen en organisaties wordt doorgaans schromelijk onderschat.

 

Of u nu een nieuw informatiesysteem of EPD gaat implementeren of een organisatorische vernieuwing… Goed verandermanagement is noodzakelijk!

 

ACSION heeft in samenwerking met het CALT instituut van de INSEAD business school verandermanagement workshops ontwikkeld.
In deze ééndagsworkshops specifiek voor de zorgsector leren uw medewerkers de vaardigheden om effectief veranderingen te kunnen leiden

 

ACSION has latest insights into change management knowledge and methodologies

Laatste inzichten in verandermanagement

Ons kennisaanbod is opgebouwd rondom de laatste inzichten op het gebied van praktische veranderkunde. We ontlenen inzichten aan veranderingsonderzoekers als John Kotter en Rosabeth Moss Kanter van de Harvard Business School. ACSION heeft verder een voor de gezondheidszorg exclusieve samenwerking met het CALT instituut van de INSEAD business school.

Gericht op praktische verandervaardigheden

Hoewel beslist gebaseerd op de laatste academische inzichten in verandermanagement, zijn onze verandermanagement workshops er vooral voor om praktische vaardigheden en skills bij te brengen. Deze zijn direct inzetbaar in de dagelijkse praktijk bij het leiden en begeleiden van veranderprocessen in organisaties in de zorgsector.

Change management workshops to let you learn change management skills and also test them in a safe yet realistic environment

Mogelijkheid om te leren … en in de praktijk te ervaren!

In de verandermanagement workshops maken we gebruik van een gesimuleerd verandertraject, ontwikkeld door het CALT instituut. Met deze simulatie kunnen deelnemers de geleerde kennis in een veilige omgeving toetsen aan de gesimuleerde werkelijkheid. Deze simulatie is meermalen ingezet bij in hun branche toonaangevende organisaties zoals IKEA, Vodafone, Cisco, IBM etc.

 

Dit is ongetwijfeld één van de meest waardevolle trainingen die ik ooit gevolgd heb. Ik ben nu veel beter in staat om de valkuilen van veranderingsprocessen te herkennen en heb de technieken kunnen oefenen om ze te vermijden….

– Workshop deelnemer

 

 

In bovenstaande video kunt u de ervaringen horen van diverse deelnemers aan één van onze eerdere workshops voor effectief verander- en implementatiemanagement in de zorg.

 

De EIS simulatie die in onze workshop centraal staat, is ook internationaal toegepast. In bovenstaande korte video worden kort enige voordelen toegelicht, die deze simulatie voor deelnemers aan de workshop kan hebben.

 

De bovenstaande video geeft nog enige aanvullende uitleg, over de leerervaringen die opgedaan kunnen worden in change management workshops op basis van de EIS simulatie.

 

 

In de workshops leren deelnemers de belangrijke principes en succesfactoren waarmee veranderinitiatieven wél slagen. Belangrijke inzichten worden ontleend aan het werk van leadership expert en Harvard Business School professor Rosabeth Moss Kanter. In deze inspirerende TEDtalk licht zij enkele succesfactoren  toe.

 

Een andere vooraanstaande change management expert waar we veel inzichten van gebruiken, is John Kotter, eveneens professor aan Harvard. Hij schreef het boek ‘Our Iceberg is Melting’ waarin hij aangeeft hoe belangrijk het is een ‘sense of urgency’ te creëren voor belangrijke veranderingen”.  

 

Deelnemers leren de 8 principes voor succesvol verandermanagement. Hier geeft John Kotter beknopt aan waarom het zo vaak voorkomt dat de impact van veranderingen op organisaties onderschat wordt.

 

Juist omdat we altijd zo veel investeren in grote projecten, is het verbazingwekkend hoe weinig aandacht er daarbij aan goed verandermanagement werd besteed. We zien nu hoe we de impact van onze projecten relatief gemakkelijk hadden kunnen vergroten…

– Workshop deelnemer

Change management workshops customizable to needs of your organization

Aan te passen aan specifieke behoeften van uw organisatie

De verandermanagement workshops kunnen op delen worden aangepast aan specifieke eisen van uw organisatie. Zo kunnen uw medewerkers op basis van de laatste ontwikkelingen en trends uitgedaagd te worden om met elkaar in discussie te gaan over de betekenis ervan voor hun organisatie.

Fastest way to acquire practical change management skills

Makkelijk inpasbaar

Omdat de verandermanagementworkshops vooral gericht zijn op het overdragen van praktische verandermanagementvaardigheden, zijn we erin geslaagd het tijdsbeslag te beperken tot maximaal twee dagdelen. Er is dus geen noodzaak om uw drukbezette mensen meer lang aan de dagelijkse processen te ontrekken.

Protect your change investments by applying ACSION change management techniques

Een geringe investering … met grote impact

De risicos van veranderingen en innovatie zijn ook groot. Denk bijvoorbeeld aan de enorme bedragen die gemoeid gaan met de invoering van een nieuw systeem in uw ziekenhuis. Of de enorme hoeveelheid tijd die medewerkers bij de zorggroep kwijt zijn aan het formuleren, organiseren en contracteren van nieuwe zorgprogramma’s. De ACSION verandermanagementworkshops zijn een snelle en kostenefficiënte manier om de juiste kennis en competenties in huis te halen. Om op korte termijn veranderingen ook daadwerkelijk te realiseren kunnen we ook voor u de implementatie uitvoeren. Dat doen we zelf gezamenlijk met u. Ook kunnen we in tijden van crisis in de organisatie ondersteunen met ervaren verandermanagers uit ons netwerk.

Voor meer informatie over ons aanbod op het gebied van verandermanagement kunt u contact opnemen met één van onze kantoren. Of gebruik onderstaand contactformulier.